Min Diætists italienske lasagne

Print

Efterår |

Til 7 personer
Ingredienser Kødsauce:
400 g oksekød, hakket, 3 – 7%
175 g kyllingelever, hakket med kniv
375 g løg (3 tsk), hakket
200 g gulerod (3 stk), hakket
175 g knold- eller bladselleri (3 stk), hakket
3 dl rødvin
3 dl tomatpure
2 spsk olivenolie
1 dl hakket persille
½ tsk peber
1 tsk salt

Bechamelsauce:
40 g hvedemel
8 dl skummetmælk
¾ tsk muskatnød Salt peber

I øvrigt:
1½ tsk olivenolie
24 stk lasagneplader, fuldskorns
50 g revet parmesanost

Kødsauce:
Grønsagerne steges i olien til de er klare. Det hakkede oksekød tilsættes, og der røres konstant til kødet er gennemstegt. Kyllingeleveren tilsættes, og der røres konstant, til den er gennemstegt.
Tilsæt øvrige ingredienser. Kødsaucen koger mens bechamelsaucen laves (30 min., gerne mere). Smag til med salt og peber.

Bechamelsauce:
Mel piskes ensartet med ca. 1 dl af mælken. Derefter piskes resten af mælken i. Mælkeblandingen varmes op under konstant piskning, for at undgå det brænder på. Når saucen koger skrues der lidt ned for varm, og der røres i endnu ca. 2 min. Tag gryden af blusset, tilsæt muskatnød og smag til med salt og peber.

Et stort ildfast fad (ca. 25 x 30 cm, dybde 8 cm) pensles med olivenolie. Derefter lægges et lag kødsauce, et lag lasagneplader, et lag bechamelsauce og et lag lasagneplader. Gentages til kødsaucen er brugt, og afsluttes med et lag bechamelsauce. Den revne ost drysses ud over hele overfladen. Bages i varmluftovn ved 175 grader i ca. 35 min., til overfladen er gylden.

NB: Hertil kan serveres Min Diætists blandede salat af sprøde grønsager med purløgsdressing.

God fornøjelse 😊

Næringsindhold pr. person: 2341 kJ (560 kcal.), 36 g protein (26 E%), 67 g kulhydrat (53 E%) (heraf 10 g kostfibre), 13,5 g fedt (21 E%)(heraf 5,7 g monoumættet fedt).