Min Diætists Minestrone

Print

Efterår |

Til 6 personer

Ingredienser:

200 g hvide bønner, sat i blød i ca. 18 timer og kogt i 1 time
1 spsk olivenolie
200 g parmaskinke
250 g gulerødder, i små tern
250 g porrer, i tynde skiver
250 g knoldselleri, i små tern
4 fed hvidløg, knuste
250 g løg, hakket
2 liter oksebouillon
125 g koncentreret tomatpure’
salt
2 tsk timian
2 tsk paprika
1 tsk røget paprika
½ tsk st. peber
100 g fuldkorns suppehorn
250 g ærter, frosne

Tilbehør: Fuldkornsbrød eller -boller.

Parmaskinke steges gylden i olien. Tilsæt gulerødder, porrer, selleri, hvidløg og løg. Svits grønsagerne i 8 min.. Tilsæt vand, bouillon, tomatpure og krydderier. Lad suppen simre i 20 min.. Tilsæt suppehorn og lad suppe koge i 10 min.. Tilsæt ærter samt de kogte hvide bønner. Lad suppen koge endnu 5 min. og smag til.

Næringsindhold pr. person (inkl. 65 g fuldkornsbrød): 2317 kJ, 34 g (24,8 E%) protein, 70 g (51,3 E%) kulhydrat, 19 g (6,62 E%) kostfibre, 11 g (17,7 E%) fedt heraf 4,6 g monoumættet fedt

God fornøjelse 🙂