Min Diætists Stegte ris

Print

Mandemad |

 

Til 5 personer

Ingredienser
300 g basmatiris
6 dl vand
½ tsk salt
2 æg, sammenpisket
2 spsk rapsolie
200 g løg, i tynde både
175 g kogt, røget skinke, i tynde strimler
150 g kyllingefilet, i tynde strimler
1 tsk rapsolie
Salt
200 g ærter, frost
250 g rejer, frost
100 g forårsløg
2 spsk soyasauce
Salt
peber

Tilbehør: soyasauce, chilisauce

Start dagen før!!!
Risene skylles og drænes. Risene koges efter anvisning på pakken, afkøles og stilles i køleskabet, til dagen efter.
1 spsk olie varmes i en wok eller stor gryde. Æg steges og hældes på en tallerken, afkøles og skæres i stykker. 1 spsk olie hældes i wokken. Løgene steges klare. Skinken tilsættes og steges i 1 min. Ris, ærter, rejer, kylling, forårsløg og soyasauce tilsættes. Bland det hele godt sammen og varm retten igennem. Smag til med salt og peber – server.

Næringsindhold pr. person: 2212 kJ, 42 g (25E%) protein, 59 g (46 E%) kulhydrat, 4 g kostfibre, 17 g (28 E%) fedt heraf 7 g monoumættet fedt

God fornøjelse