Min Diætists Svamperagout

Print

Efterår |

til 4 personer til forret eller tilbehør til
f.eks. andebryst eller vildt:

125 g skalotteløg, i tynde ringe
150 g kantareller eller evt. små markchampignoner,
rensede og evt. delt i halve
500 g kejserhatte eller østershatte, rensede, i strimler
2 tsk sesamolie
500 g porrer, skåret i 2 – 3 cm tykke ringe
2 kviste frisk rosmarin
2 spsk oksefond
½ tsk salt
Friskkværnet peber
Pynt: Friske rosmarinblade.

Skalotteløg svitses i olien, til løgene er gyldne. Tilsæt svampene og steg videre i ca. 5 min. Tilsæt øvrige ingredienser og lad ragouten simre under låg i 30 min., til grønsagerne er møre. Smag ragouten til og anret med friske rosmarinblade og evt. på en bund af fintstrimlet palmekål.

God fornøjelse
Min Diætist, Helle

Næringsindhold pr. person:
Energi: 643 kJ (154 kcal.), protein 9 g (23 E%), kulhydrat 18 g (47 E%), samt kostfibre 9 g (11 E%), Fedt 4 g (22 E%) heraf monoumættede fedtsyrer 1 g