Min Diætists japansk inspirerede grøntsagssuppe

Print

Sommer |

til 5 personer:

  • 80 g fuldkornsnudler
  • 1 liter oksesuppe (evt. færdigkøbt)
  • 2½ dl grøn te, drikkeklar
  • 25 g frisk ingefær skåret i meget tynde skiver
  • 200 g bok choi, skåret i mundrette stykker
  • 200 g rødløg, i tynde både
  • 150 g rød snackpeber, i mundrette stykker
  • 200 g bimi, skåret i mundrette stykker
  • 250 g silketofu, i tern 3 x 2 x 2 cm
  • 150 g bønnespirer
  • 100 g enoki, renset og delt i mindre buketter

Ved servering: soyasauce

Alle grøntsager og øvrige ingredienser gøres klar. Bring suppe og te i kog. Tilsæt ingefær og kog suppen op. Tilsæt fuldkornsnudler og kog efter anvisning på pakken. 2 min. Før nudlerne er færdige tilsættes bok choi, rødløg og snackpeber. Kog i 1 min. Og tilsæt bimi og silketofu. Kog i 1 min. Tilsæt bønnespirer og lad suppen koge op (så spirerne beholder deres sprødhed.

Ved servering: Hæld suppen op i skåle, læg enokisvampe på toppen af suppen og krydr efter behov med soyasauce

Næringsindhold pr. person: Energi 877 kJ (210 kcal.), protein 13,5 g(25,7 E%), kulhydrat 21,4 g (40,8 E%), kostfibre 6,15 (5,5 E%), fedt 6,74 g (27,9 E%) heraf monoumættede fedtsyrer 0,76 g.

God fornøjelse

Min Diætist, Helle