Min Diætists ovnbagte pastinakker og østershatte med fiskesaucemarineret savoykål.

Print

Forår |

til 6 personer:

675 g pastinakker, skåret i 1½ – 2 cm tykke bjælker, 8 – 10 cm lange

150 g østershatte, hele

Marinade:

25 ml rapsolie

25 ml æbleeddike

2 spsk friske timianblade

½ – 1 tsk salt

¼ tsk peber

350 g savoykål, fintstrimlet

1 spsk fiskesauce

 

Rør marinaden sammen. Vend pastinakbjælkerne i marinaden. Læg dem på bagepapir. Bages ved 180 grader varmluft i 25 min. Til de er gyldent brune i kanterne.

Vend østershattene i resten af marinaden. Læg dem på bagepapir. Bages ved 180 grader varmluft i 10 min. Til de er gyldent brune og væsken er fordampet.

Lige inden servering blandes savoykål med fiskesauce. Arranger grønsagerne som på billedet, pynt med lidt timiankviste.

  • Eller lad Pastinakker og østershatte køle lidt af og bland alle ingredienser – og server 😊

 

God appetit

Min Diætist, Helle