Min Diætists Rødbedesalat med pære og hasselnødder

Print

Efterår |

til 4 – 5 personer:
900 g rødbeder (ca. 800 g færdigkogte, uden skind)
40 g skalotteløg, finthakket
250 g pærer, f.eks. Clara Friis, i tern 2 x 2 cm
15 g persille, hakket
35 g hasselnøddekerner, hakket groft

Marinade:
2 spsk rødvinseddike
1½ spsk flydende honning
1 tsk revet citronskal

Rør marinaden sammen. Vend skalotteløg i marinaden. Rens og kog rødbederne i 30 – 40 min., eller til de er møre. Hæld vandet fra og skyl med koldt vand. Gnid skindet af rødbederne og skær dem i tynde både. Bland rødbeder, pærer og marinade i en skål, sammen med halvdelen af persillen og nødderne. Pynt salaten med persille og hasselnødder og server med det samme.

God appetit 🙂
Min Diætist, Helle