Min Diætists sennepsmarinerede rodfrugtsalat med grønkål

Print

Vinter |

Til 4 – 5 personer:

200 g glaskål, i tynde skiver, evt. skåret på mandolinjern

200 g majroe, evt. skåret på mandolinjern

250 g pastinak, evt. skåret på mandolinjern

200 g rødbede, evt. skåret på mandolinjern

55 g grønkål, hakket med kniv

25 g hasselnødder, hakkede

Marinade:

1 spsk sennep

2 spsk rødvinseddike

2 spsk æblemost

1 spsk olivenolie

1 stk salt

½ tsk hvidløgspulver

¼ tsk peber

 

Marinaden røres sammen.

Som på billedet:

De skivede glaskål, majroe og pastinak vendes i halvdelen af marinaden. Arranger på et fad: Grønkål i bunden (gem lidt til pynt). Taglæg skiftevis de lyse rodfrugter med rødbede. Pynt med grønkål og hasselnødder. Server med resten af marinaden ved siden af.

Eller alle ingredienser blandes med marinaden.

God appetit 🙂

Min Diætist, Helle