Når man er sammen om at få en sundere livsstil går det lettere

“Jeg kontaktede Helle, da vi var 10 – 15 herrer fra Aalborg Roklub, som godt kunne tænke os at få hjælp fra en diætist, til at arbejde med sundere vaner og vægttab.

Vi kunne godt tænke os et forløb med 1½ times undervisning, vejledning og diskussion hver 14. dag – og fælles madlavning, hvor Helle skulle levere sunde opskrifter. Heldigvis syntes Helle godt om ideen – og vi mødtes 7 gange fra starten af februar til midten af maj i år. Det var et fælles projekt og vi støttede hinanden i, at smide nogle kilo og lære at leve sundere. Vi har haft mange gode timer sammen med gode diskussioner og grin. Vi lærte at lave velsmagende og sund mad, med Helles opskrifter, tips og vejledning. Vores fælles projekt sammen med Helle, gjorde at vi alle fik kigget godt og grundigt på vores livsstil. De fleste kom af med 5 kilo eller mere – jeg personligt, tabte 5 kg og 2 cm om livet.

Helle er en dygtig underviser, som forstår at gøre undervisningen vedkommende. Hun inddrager os deltagere i undervisningen og vi har fået mange gode diskussioner, som har gjort at vi alle blevet klogere på os selv og på, hvad sund mad betyder for et godt liv – og et godt seniorliv ikke mindst. Jeg kan varmt anbefale et holdforløb hos Diætist Helle Brøcher.

Med venlig hilsen

Ole, 66 år”

NYHED: Livsstilshold hos Min Diætist

Er du træt af at kæmpe med overvægt og vægtøgning, hver gang du kigger på et stykke kage eller tager en enkelt fransk hotdog?

Min Diætist tilbyder, som noget nyt, vægttab og sundere livsstil på hold. På holdet støtter I hinanden og får naturligvis en indsprøjtning motivation og professionel opbakning fra mig.

Der bliver ingen ”løftede pegefingre” – det er ”slut med forbudt”.

Under forløbet kommer du til at arbejde med velvære, god samvittighed og en sund vægt.

Ud over hjælp til vægttab, får du selvfølgelig viden om, hvordan du opnår et varigt vægttab.

Det er ofte lettere at tabe sig sammen med andre, som er i samme båd. Nogle som kender til de samme udfordringer som dig.

På Livsstilsholdet lærer I at støtte hinanden og bruge hinandens erfaringer og gode råd.

Ved hvert møde vil der være holdvejledning om emner, som rør sig i gruppen. Det kan f.eks. være:

 • Hvad er OK at spise, når jeg gerne vil tabe mig på en sund måde?
 • Hvilken betydning har bevægelse og motion for mit vægttab?
 • Skal jeg undgå stivelse?
 • Hvor meget fedt må jeg spise – og hvilken slags?
 • Er sukker helt slut, forbudt?
 • Hvad er fuldkorn? – og hvad gør det godt for?
 • Hvor meget protein skal jeg have?
 • Skal jeg til at leve af ”grøntfoder”?
 • Hvad gør jeg, når jeg er inviteret ud at spise?

Emnerne som jeg tager op, vil være vedkommende og udspringer altid af den snak og de spørgsmål, der rør sig når vi mødes.

Jeg laver en oversigt over holdets vægtudvikling, bevægelse/ fysiske aktivitet, sundere vaner osv.

Du får din egen individuelle kostplan inkl. råd om bevægelse/ motion.

Der er vejning, inkl. måling af muskel- og fedtmasse og evt. livvidde ved start, midtvejs og sidst i forløbet..

Vi mødes 1 time og 30 min. hver anden uge.

I den mellemliggende uge laver du/ I mad – gerne sammen – og spiser måske også sammen, efter en opskrift som jeg sørger for.

Hvem kan deltage:

 • Du og 9 andre, som du måske kender
 • Du og dine arbejdskammerater
 • Dine kammerater fra sportsklubben
 • Kammerater fra boligforeningen
 • Kammeraterne fra hobby-klubben osv.

  Varighed: 14 uger (4 gange holdundervisning og 4 gange holdtræning a’ 1 – 1½ time), med mulighed for forlængelse efter aftale.

  Du får en kostplan som du følger under forløbet.

  Du kan forvente et vægttab på 6 – 7 kg under forløbet.
  Pris inkl. holdtræning og kursusmateriale: pr. person kr. 2499 for hele forløbet.”

  Hvis du har en sundhedsforsikring, vil du få dækket udgifterne (helt eller delvist) til klinisk diætist.
Tilmeldning er gældende, når jeg har modtaget din betaling.
  I skal være min. 8 personer og højst 10 personer

  Oplysninger ved tilmelding:
  Skriv lidt om, hvem du/I er og hvad du/I har brug for.
  Alder, køn, interesse

  Skriv til mig 

  Ring til mig

  Foredrag og undervisning

  Ud over individuel kostvejledning og diætbehandling beskæftiger jeg mig med undervisning, foredrag og uddannelse i forskellige sammenhænge – og har gjort dette i en årrække.

  Jeg tilbyder foredrag om ernæring til idrætsforeninger, patientforeninger, institutioner, boligforeninger, virksomheder m.m. Kontakt mig for at høre om mulighederne.

  Jeg holdt bl.a. foredrag i Patientforeningen Lungekræft d. 13. september, om Den rigtige kost til kræftpatienter.

  Onsdag d. 13. september, havde jeg den glæde, at blive inviteret til at holde foredrag i Kræftrådgivningen. Det var en hyggelig aften, hvor Afdelingslæge Lars Møller, Aalborg Universitetshospital holdt foredrag om lungekræft – og jeg holdt foredrag om “Den rigtige kost til kræftpatienter”.

  Efterfølgende blev der serveret to retter mad. Kræftramte har en særlig plads i mit hjerte, da jeg gennem 13 år som diætist på onkologisk afd., har fulgt patienters og pårørendes glæder og sorger.

  Patientforeningen Lungekræft havde bedt Helle Brøcher deltage til vores arrangement med et oplæg om “Rigtig kost til kræftpatienter”.
  Herunder kan du læse hvad Jytte fra Patientforeningen Lungekræft, tog med hjem fra foredraget:

  ”
Vi fik en grundig og professionel indføring i de officielle kostråd og de rigtige og vigtige tiltag i forbindelse med både overvægt, vægttab og småtspisende, illustreret af klare og letforståelige plancher. Der var mulighed for at stille spørgsmål undervejs og efter oplægget, og det blev til gode dialoger. Vi købte mad til arrangementet fra Aalborg Hospital på anbefaling af Helle Brøcher og det var simpelthen et godt råd, maden var så lækker og selvfølgelig ernæringsrigtig sammensat. Vi er meget tilfredse med hele arrangementet.”

  Jytte
  Patientforeningen LungeKræft

  På Aalborg Sportshøjskole har jeg undervist i 3 år, i ernæring samt i sportsernæring på Kostvejlederuddannelsen samt Trænerakademiet og Sportsakademiet.

  Her til højre kan du læse Lærer Thomas Bentsens indtryk af undervisningen på Kostvejlederuddannelsen Aalborg Sportshøjskole

  ” Helles tilgang til vores kostvejlederuddannelse er professionel og dedikeret, og vores elever nyder godt af Helles behagelige og udførlige formidling og præsentation af indholdet i undervisningen.”

  Underviser Thomas Bentsen,
  Aalborg Sportshøjskole