Elitesportsudøvere og motionister

Sportsernæring, forbedring af din præstation.

Er du en entusiastisk motionist eller eliteidrætsudøver, som gerne vil forbedre din præstation? Fokus på ernæring kan hjælpe dig til at blive stærkere, hurtigere og mere udholdende. Min Diætist skræddersyr vejledning til dig, i forhold til dine individuelle mål, specielt til din sport.

Hvad kan jeg forvente, når jeg køber en vejledning uden kostplan?

Motionisten Frank som kørte langdistance cykelløb, fik en personlig, individuel vejledning i eget hjem sammen med hans kone. Frank fik vejledning i den rette sammensætning af mad og drikke samt special- sportsernæring før, under og efter langdistanceløb. Han fik vejledning i hvordan han kan forbedre præstationsevnen og så musklerne hurtigt kan restituere, samt øgning af muskelmassen, ved at spise og drikke på helt specifikke tidspunkter.

Frank blev vejledt i hvilke special- sportsernæringsprodukter der passede specielt til ham og hvornår de kan med fordel kan anvendes.

Der blev taget specielle hensyn til Franks synspunkter og smagspræferencer.

Desuden fik Frank viden om sit energiforbrug på langdistance løb samt på en normal dag på jobbet. Frank fik viden om hvornår bestemte kulhydrater var gode for ham, i forhold til typen af fysisk aktivitet.

Frank fik en mappe indeholdende skriftligt materiale, svarende til indholdet i den personlige, individuelle vejledning. På den måde har han altid mulighed for at slå op i mappen, når han er i tvivl om hvad han skal spise og drikke i forbindelse med et langdistanceløb.

Frank fik en opfølgning via SMS tre uger efter vejledningen, for at sikre at han opnåede sit mål, nemlig at kunne følge med sine cykel-entusiast-kammerater.

Når man dyrker sport på eliteplan.

Når man dyrker sport på eliteplan, kan det være en udfordring at få tilstrækkeligt med næring, i forbindelse med optrapning af træningen, f.eks. i forbindelse med forestående konkurrencedeltagelse. Ad hensyn til optimering af styrke og udholdenhed, samt forebyggelse af skader, er det vigtigt at sportsudøveren får både tilstrækkeligt med energi og protein. Før og efter sportspræstationen ved konkurrencen er det ligeledes vigtigt at time indtagelsen af kulhydrat, væske og salte. Dette sikrer optimal præstation samt hurtig restitution.

Min Diætist kan hjælpe dig med at time din ernæring, så du er max klar ved konkurrencen.

Omlægning af kosten og vægttab gav stort overskud – og ny bedste tid i ironman 😊

Jeg tog kontakt til Helle, da jeg gerne ville optimere min kost frem mod min ironman. Jeg havde tidligere lavet 3 ironman, men uden alt for meget fokus på den rette kost. Samtidig ville jeg gerne ned i vægt, men også have mere overskud i hverdagen til træningen. Jeg oplevede hurtigt en effekt i den daglige træningen, hvor jeg havde langt mere overskud nu hvor jeg fik den rette mad på det rette tidspunkt. Jeg har aldrig været den store morgenmadsspiser, men Helle fik mig vendt om, og nu kan jeg ikke undvære min morgenmad. Helle har været god til at lave kostplanen med fokus på, hvad jeg godt kan lide, så det har ikke været alt muligt mærkeligt mad, som jeg ikke kender til. Helle har regnet ud, hvor meget jeg skulle indtage til stævner, og det har virket lige efter bogen, hvor jeg oplevede stort overskud på min ironman, og endda i ny bedste tid. Jeg har opnået det jeg ville, og har fået mere overskud i dagen igennem. Jeg vil klart anbefale Helle, hvis du vil optimere din performance.

 

Med venlig hilsen

Rasmus 32 år

Billede: modelfoto
modelfoto

Kåre øgede performance som cykelrytter.

Jeg har i flere år været glad for at køre motionsløb på cykel. For 3 år siden begyndte jeg at køre licensløb. I den forbindelse måtte jeg intensivere min træning, samt øge træningsmængden. Det medførte i starten, at jeg ikke havde tilstrækkelig styr på min restitution, ligesom min formkurve ikke altid var timet ordentligt. For at få bedre styr på min restitution har jeg dels kigget på min træning, forberedelse til løb, samt min kost.

 

For at holde styr på min kost og sørge for at jeg får en energimængde, der passer til mit aktivitetsniveau, har jeg benyttet Helle Brøcher som diætist. Det har være en stor hjælp. Jeg har med hjælp fra Helle Brøcher fået styr på energimængde, kulhydrat og protein indtag. Herunder er dagene lige før og efter konkurrencer blevet struktureret. Det har medført, at jeg har kunnet opbygge et kostprogram, så jeg kan styre mit indtag.

 

Jeg kan varmt anbefale at benytte Helle Brøcher, da det har betydet, at jeg ikke længere skal være nervøs for, at min kost er en begrænsning for min performance.

 

Kåre, 44 år

Triatlet fik hjælp til vægttab og forbedring af performance

Camilla (26 år) som dyrker triatlon på højt plan, opsøgte Min Diætist for at få hjælp til vægttab og samtidig komme godt i gang med hendes træning efter en skade. Camilla var i gang med træning til ½ ironman og ville gerne have en kostplan som gav plads til, at hun fik maximalt udbytte af hendes træning. Min Diætist lavede en kostplan mhp. vægttab, som samtidig tog højde for, at der skulle være tilstrækkeligt med kalorier og kulhydrater, som støttede Camillas træning. Kostplanen indeholdt forslag til sammensætning af dagens måltider på hviledage, dage med træningspas af normal intensitet og længere varighed samt træningspas med høj intensitet og kortere varighed.

Kostplanen blev reguleret i forhold til træning med længere træningspas, i forbindelse med forbedring af styrke og hastighed. I forbindelse med Camillas deltagelse i et stævne, hvor triatleter fra flere lande deltog, blev der lavet en speciel kostplan. Camilla fik vejledning i kostens sammensætning før konkurrencen, under og efter konkurrencen.

Camilla opnåede sit mål: Et vægttab på 7 kg og samtidig forbedring performance i løbet af 6 måneder.

Trine dyrker styrkeløft på højt plan.

Hun opsøgte Min Diætist i forbindelse med optimering af kosten og forbedring af performance. Efter deltagelse i DM, modtog jeg denne e-mail:

”Jeg lovede at vende tilbage, når jeg havde afprøvet den sammensætning af kosten, som du anbefalede frem mod DM her i lørdags. 

Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal skrive.. Der var SÅ tydelig forskel, og jeg mærkede det allerede fra om morgenen inden indvejningen.
Jeg havde super super meget overskud hele dagen, og selvom konkurrencen ikke var ret lang (omkring 2,5 time) kunne jeg stadig mærke, at der var mere overskud i den sidste disciplin, end der plejer at være.
Det er flere år siden, at jeg har haft energi til at lave 3 gode løft i den sidste disciplin, men det havde jeg i lørdags, hvilket resulterede i en meget nem dansk rekord 🙂 og kun 5 kg fra min all time PR i totalen, selvom jeg ikke havde trænet op til DM!!

Jeg var lidt nervøs for, om jeg ville binde væske af den form for kulhydrater, jeg havde valgt at spise 3 dage op til konkurrencen, men det gjorde jeg på ingen måde, og jeg vejede endda noget lettere ind, end jeg regnede med. Dvs. at der er plads til forbedringer på den front frem mod EM, så det er bare helt perfekt. 

Tusind tak for hjælpen, det har virkelig været guld værd, og nu vil jeg prøve at eksperimentere lidt videre frem mod EM i uge 18 🙂

Med venlig hilsen 

Trine”

Billede:modelfoto

Optimering af fedtprocent og muskelmasse i forhold til præstation på banen.

Mit ønske til forløbet med Helle, var at optimere mig fysisk, og at forbedre min fedtprocent og muskelmasse. Det er i den grad lykkedes, og jeg er meget tilfreds med forløbet. Helle kunne give mig en detaljeret og grundig kostplan, hvor jeg vidste at hvis jeg fulgte den, så ville resultaterne følge efter – og det har de gjort. Kan rigtig godt anbefale Helle, super dygtig fagligt, og fleksibel i sin tilgang til klienten.

Mathias, professionel fodboldspiller

Får jeg nok protein, når jeg ikke spiser kød? Er det OK at spise kulhydrat?

Det var nogle af de spørgsmål Laila gerne ville have svar på, da hun opsøgte Min Diætist.

Jeg kontaktede Helle, da jeg havde brug for hjælp til at få indstillet min kost og til et mindre vægttab.

Jeg var gået fast i de forskellige kostråd, som man konstant bliver bombarderet med, og havde svært ved at finde rundt i, hvor meget der reelt er nødvendigt at indtage, hvad der er myter og skrøner, og hvordan tingene faktisk er i virkeligheden.

Jeg har levet uden kød (kun fisk og skaldyr) i 7 år og dyrker meget motion, nogle gange 2 gange om dagen.  Derfor har jeg hele tiden været bange for ikke at få proteiner nok og for at gå sukkerkold.

Helle har nu givet mig kyndig og professionel hjælp, så jeg har smidt omkring 4.5 kg. Hun har sammensat en kostplan, så jeg ved jeg får hvad jeg skal bruge af protein, men også, så jeg får nok kulhydrater. Der kan være en tendens til at være kulhydratforskrækket, men det er ikke altid, man behøver være det, har jeg nu fået lært.

Helle har tilrettet planen nogle gange, når vi har talt sammen, og jeg har givet udtryk for nogle specielle ønsker. Hun har hele tiden været nem at få fat i, hvis der var behov for dette.

Jeg ville gøre det igen til enhver tid!”

Laila, 49 år