Om Helle

Mit navn er Helle Brøcher. Jeg er uddannet klinisk diætist ved Aarhus Universitet i 1996, og autoriseret af Sundhedsstyrelsen. Desuden har jeg en diplomuddannelse i sundhedsformidling. Jeg har mere end 20 års erfaring i individuel diætbehandling og ernæringsvejledning.

Som klinisk diætist hjælper jeg klienter som henvender sig i klinikken Min Diætist. Jeg hjælper/har hjulpet patienter gennem mange års arbejde på hospital. I diætistklinikken har jeg hjulpet klienter med udfordringer som f.eks. overvægt, forbedring af performance/ præstationsevne, forstyrrede spisemønstre, fødevareallergi/ krydsallergi, cøliaki, forhøjet kolesterol, forhøjet blodtryk, urinsyregigt, nyresten, PCOS, for lavt stofskifte, irritabel tyktarm m.m. På Aalborg Universitetshospital har jeg været tilknyttet div. projekter hvor overvægtige hjælpes til vægttab og hjælper/har hjulpet klienter via netbaseret, individuel ernæringsvejledning til bl.a. vægttab.

Dette er min baggrund for at vejlede i ernæring, samt hjælpe til forebyggelse og til behandling af sygdom – og din sikkerhed for, en professionel behandling.

 

En meget vigtig del af min vejledning, er at tage udgangspunkt i dig og det du ønsker hjælp til. Det handler ikke om “hvad der anbefales”, men om det der er vigtigt for dig. Med dit mål for øje, kan jeg hjælpe dig med at holde motivationen, så du kan lave ændringer i det tempo som passer til dig og til din hverdag.

Ud over individuel ernæringsvejledning og diætbehandling beskæftiger jeg og mig med undervisning, foredrag og uddannelse i forskellige sammenhænge – og har gjort dette i en årrække.

I øjeblikket er jeg også ansat på Aalborg Universitetshospital med speciale inden for neurologiske sygdomme. Desuden har jeg bl.a. været diætist på kræftafdelingen i 14 år. Jeg hjælper mennesker som har svært ved at spise tilstrækkeligt. Behandlingen består af individuel praktisk vejledning til, hvordan maden kan sammensættes samt valg af special ernæringsdrikke. Nogle gange er det også nødvendigt at give sondeernæring eller intravenøs ernæring.

På Aalborg Sportshøjskole har jeg været timelærer (2016 – 2018), hvor jeg underviste i ernæring samt i sportsernæring på Kostvejlederuddannelsen samt Trænerakademiet og Sportsakademiet.

Min ekspertise omfatter sportsernæring, antiinflammatorisk kost, plantebaseret kost, diætbehandling af livsstilssygdomme (overvægt, forhøjet kolesterol, diabetes type 2 m.m.), irritabel tyktarm, PCOS, stofskiftesygdomme, spiseforstyrrelser, fødevareallergi og -intolerans og diætbehandling af ufrivilligt vægttab.

Klinikken åbnede dørene 1. juni 2016 på Aalborg Sportshøjskole. Nu finder du diætistklinikken i SUNDHEDSFOKUS på Hobrovej 374, 9200 Aalborg SV. Min Diætist har samarbejde med Mette Kristensen, som er personlig træner og kostvejleder. Mette er rigtig dygtig til at vejlede dig vedr. kost, hvis dit BMI er 19,5 – 29,5. Samarbejdet med Mette giver dig mulighed for, at kombinere forløbet hos mig med træningsforløb efter dine ønsker og behov, uanset din vægt.

Diætbehandling og kostvejledning foregår i min klinik i SUNDHEDSFOKUS eller i dit hjem, hvis du bor i Aalborg midtby eller i Skalborg.

Mit udgangspunkt er DIG, DINE VANER og DIT LIV – og DET DER VIRKER FOR DIG!

DU får det bedre og DU bliver stærkere!

Mange hilsner

Helle, Min Diætist