Om Helle

Mit navn er Helle Brøcher. Jeg er uddannet klinisk diætist ved Aarhus Universitet i 1996, og autoriseret af Sundhedsstyrelsen. Desuden har jeg en diplomuddannelse i sundhedsformidling. Jeg har mange års erfaring i individuel diætbehandling og ernæringsvejledning.

I klinikken Min Diætist, hjælper jeg klienter med diverse udfordringer. Jeg hjælper og har hjulpet patienter gennem mange års arbejde på hospital. I diætistklinikken har jeg hjulpet klienter med udfordringer som f.eks. overvægt, forbedring af performance/ præstationsevne, forstyrrede spisemønstre, fødevareallergi/ krydsallergi, cøliaki, forhøjet kolesterol, forhøjet blodtryk, urinsyregigt, nyresten, PCOS, for lavt stofskifte, irritabel tyktarm m.m.

Jeg er certificeret af Fagligt selskab af Kliniske Diætister (FaKD) til at varetage diætbehandling til mennesker med IBS, dvs. behandling af irritabel tarm samt forstoppelse.

På Aalborg Universitetshospital har jeg været tilknyttet div. projekter hvor overvægtige hjælpes til vægttab. Jeg er en del af teamet omkring mennesker som har gennemgået en fedmeoperation. Desuden hjælper jeg og har hjulpet klienter via netbaseret, individuel ernæringsvejledning til bl.a. vægttab.

På Aalborg Sportshøjskole har jeg været timelærer (2016 – 2018), hvor jeg underviste i ernæring samt i sportsernæring på Kostvejlederuddannelsen samt Trænerakademiet og Sportsakademiet.

Som privatpraktiserende klinisk diætist, har jeg og har haft en del mennesker, som henvender sig vedr. hjælp til sportsernæring, enten som entusiastiske motionister, sportsudøvere som dyrker deres sport på højt plan, herunder en del børn og unge og deres forældre. Desuden mange elite idrætsudøvere, som ønsker hjælp til forbedring af performance, herunder hurtighed, styrke og udholdenhed, gennem en målrettet og sammensat kost, specifikt til deres sport.

Dette er min baggrund for at vejlede i ernæring, samt hjælpe til forebyggelse og til behandling af sygdom – og din sikkerhed for, en professionel behandling.

 

En meget vigtig del af min vejledning, er at tage udgangspunkt i dig og det du ønsker hjælp til. Det handler ikke om ”hvad der anbefales”, men om det der er vigtigt for dig. Med dit mål for øje, kan jeg hjælpe dig med at holde motivationen, så du kan lave ændringer i det tempo som passer til dig og til din hverdag.

Ud over individuel ernæringsvejledning og diætbehandling beskæftiger jeg og mig med undervisning, foredrag og uddannelse i forskellige sammenhænge – og har gjort dette i en årrække.

Jeg er også ansat på Aalborg Universitetshospital hvor mit speciale er diætbehandling af mennesker som har fået foretaget en fedmeoperation og desuden diætbehandling af mennesker som har fået diagnosticeret cøliaki. Jeg har tidligere været tilknyttet 9 år som diætist, til ambulatorier samt sengeafsnittet for neurologiske sygdomme. Desuden har jeg bl.a. været diætist på kræftafdelingen i 14 år. Jeg har hjulpet mennesker som har svært ved at spise tilstrækkeligt. Behandlingen bestod af individuel praktisk vejledning til, hvordan maden kan sammensættes samt valg af special ernæringsdrikke. Ind imellem var det nødvendigt at give sondeernæring eller intravenøs ernæring.

Min ekspertise omfatter sportsernæring, antiinflammatorisk kost, plantebaseret kost, diætbehandling af livsstilssygdomme (overvægt, forhøjet kolesterol, diabetes type 2 m.m.), irritabel tyktarm, PCOS, stofskiftesygdomme, forstyrrede spisemønstre, fødevareallergi og -intolerans og diætbehandling af ufrivilligt vægttab.

Klinikken åbnede dørene 1. juni 2016 på Aalborg Sportshøjskole. Nu finder du diætistklinikken i SUNDHEDSFOKUS på Hobrovej 374, 9200 Aalborg SV. Min Diætist har bl.a. tæt samarbejde med Mette Kristensen, som er personlig træner og kostvejleder. Mette er rigtig dygtig til at vejlede dig vedr. kost, hvis dit BMI er 19,5 – 29,5. Samarbejdet med Mette giver dig mulighed for, at kombinere forløbet hos mig med træningsforløb og evt. opfølgninger ved hjælp til vægttab, helt efter dine ønsker og behov, uanset din vægt.

Diætbehandling og ernæringsvejledning foregår i min klinik i SUNDHEDSFOKUS eller online – hvor du kan få bodyscanninger i SUNDHEDSFOKUS, som en del af forløbet.

Mit udgangspunkt er DIG, DINE VANER og DIT LIV – og DET DER VIRKER FOR DIG!

DU får det bedre og DU bliver stærkere!

Mange hilsner

Helle, Min Diætist