Min Diætists gullash.

Print

Efterår |

Til 7 personer

 

Ingredienser

  • 650 g magert kalvekød i strimler
  • 3 spsk mel
  • 2 spsk delikatessepaprika
  • 1 spsk rosenpaprika
  • ½tsk røget paprika
  • 2 spsk olivenolie
  • 400 g løg, hakket
  • 2 – 3 fed hvidløg, presset
  • ½ liter vand
  • 20 g kalvebouillonpulver eller 2 oksebouillonterninger
  • 1 ds. flåede, hakkede tomater
  • 4 stk laurbærblade
  • 8 sorte peberkorn
  • 400 g gulerødder, i tern
  • 400 g selleri, i tern
  • 250 g champignon, i skiver
  • 150 g kantareller, hakket groft
  • Til jævning evt.: maizena-mel oprørt i lidt vand
  • salt
  • peber
  • Evt. 200 g cocktailpølser

Kartoffelmos af: 1½ kg King Edward kartofler, 2½ dl skummetmælk, 1 spsk smør, salt, revet muskatnød.

Steg løg og hvidløg i olien, tag det op. Kødet blandes med mel og paprika. Steges i olien af 3 omgange i en 5-liters gryde. Tilsæt vand bouillon og flåede tomater og lad det simre i 30 min. Tilsæt øvrige grønsager og lad simre i 10 – 15 min. til alt er mørt. Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker. Koger uden salt i ca. 15 min. Vandet hældes fra. Tilsæt smør. Rør mosen med en elpisker, tilsæt mælken lidt ad gangen. Smag til med salt og muskatnød. Jævn evt. med maizena og smag til med sat og peber. Hvis du ønsker cocktailpølser i retten, skal de tilsættes 10 min. før retten er færdigkogt.

Næringsindhold pr person: 1869 kJ (447 kcal.), protein 30,5 g (27,7 E%), fedt 10,4 g (20,5 E%), kulhydrat 51,8 g (47 E%), kostfibre 11,2 g (4,8 E%)

  • Inkl. cocktailpølser: pr. person 2174 kJ (520 kcal.), fedt 16,5 g (28 E%)