Godt nytår fra Min Diætist.

Print

Min Diætist |

Så blev det tid til årets nytårsbrev. Først og fremmest vil jeg ønske dig og dine kære et rigtig godt og lykkebringende nytår. Min Diætists nytårsbrev er et tilbageblik på 2022, har været begivenhedsrigt for min privatpraksis i Sundhedsfokus i Skalborg (Aalborg SV). I Sundhedsfokus har vi fokus på det hele menneske, med hver vores sundhedsprofessionelle øjne. Her finder du dygtige, erfarne fagfolk uddannet fysioterapeut, ergoterapeut, fodterapeut, jordemoder, psykolog, personlig træner, kostvejleder og klinisk diætist (v. Min Diætist).

I 2022 har mange opsøgt Min Diætist, bl.a. med udfordringer som f.eks. irritabel tyktarm, uønsket vægttab, overvægt, forhøjet kolesterol, diabetes type 2 og forstyrrede spisemønstre, hjælp til at målrette kosten til vægttræning, til en sundere kost og regelmæssige måltider, hjælp til kosten i forbindelse med løbetræning og længere distancer, kost til mave- og halskatar, fødevareallergi og forhøjet blodtryk.

I årets løb har Min Diætist hjulpet bl.a. Peter, Diana, Kathrine, Maureen, Hanne, Casper, Finn, Jose’, Sarah, Signe, Thomas, Johannes, Rita, Bruno, Lone, Clara, Alexander, Ida, Rasmus og Jesper.

2022 var året hvor mit samarbejde med Personlig træner og kostvejleder Mette Kristensen blev styrket. Bl.a. udarbejder jeg skræddersyede kostplaner til Mettes klienter, så kosten passer sammen med træningsplanen og/ eller ønsket om vægttab. Du kan læse mere om Mette her.

Vi annoncerede i fællesskab ”TRÆN dig stærk & SPIS dig sund” som skulle være et 10 ugers forløb med start i september. Forløbet skulle have fokus på nye vaner, sund mad og bevægelse, hvor Personlig træner Mette Kristensen og jeg ville guide deltagerne til en livsstil med mad- og træningsglæde, selvtilfredshed og frem for alt sundhed i øjenhøjde. Desværre blev kurset aflyst pga. for få deltagere.

Kost- og diætvejledning online blev mere populært end forgangne år.

2022 var også året hvor Min Diætist fik en TANITA-vægt, som kan give et meget præcist billede af din krops sammensætning, tilstand og udvikling; herunder oplysninger om dit fysiske behov, gennem dit behandlingsforløb hos mig.

– Og vægten et rigtig godt redskab, når jeg skal udarbejde en personlig kostplan til dig – uanset om målet er vægttab, øgning af muskelmasse eller andet.

Du kan læse mere om Normalvægt, overvægt og undervægt, Tanita-vægten m.m. her.

I 2022 havde Min Diætist besøg af erhvervspraktikant Jasmin, som går i 9. klasse. Jeg er altid glad for at vise mit fag for interesserede unge mennesker.

24. januar deltog jeg i Kontinensforeningens landsmøde. Formanden for Kontinensforeningen havde henvendt sig til mig, om jeg ville være interesseret i at deltage i foreningens onlinemøde, i lidt uformelle, afslappede rammer. Årsagen var at flere af medlemmerne efterspurgte kostråd i forhold til ufrivillig afføring samt trykken på blæren som resulterede ui ufrivillig vandladning. Det hele forgik online og det var en stor oplevelse at kunne bidrage med viden, indenfor mit felt, som faktisk gjorde en forskel for deltagerne – så tusind tak til Kontinensforeningen denne mulighed.

Du kan læse mere om Kontinensforeningen her.

19. maj holdt jeg for første gang foredrag i Sundhedsfokus.

På et møde for husets behandlere, blev det besluttet, at vi skulle i gang med billige foredrag fra husets behandlere, og jeg slog til som den første 😊

Emnet var ”Mad-myternes ABC” og udsprang af alle de ting vi læser i medierne om den ene og den anden fødevares ”mirakeleffekt” på diverse dårligdom.

Til foredraget havde jeg undersøgt hvorvidt der var noget om snakken, hvad angår nogle af de ”trends” som man kan finde i medierne i øjeblikket.

Du kan læse mere om foredraget her.

D. 7. juni holdt jeg Foredrag i Aalborg Atletik & Motion, om sportsernæring til voksne og seniorer

Aalborg Atletik og Motion henvendte sig til mig, da de ønskede at sætte fokus på hensigtsmæssig ernæring i forbindelse med løbetræning 3 gange ugentligt og løbetræning op mod konkurrence samt kost, når kroppen skal restituere.

Det var en hyggelig aften med spørgelystne deltagere.

Du kan læse mere om foredraget her.

2022 var også året hvor Min Diætist fik udgivet den første e-bog. Dette var resultatet at et samarbejde med Personlig træner Mette Kristensen og firmaet Sportsbuddy.

Du kan læse mere om bogen her.

OG DU KAN HENTE BOGEN GRATIS her.

Desværre var der ikke aktiviteter i de sidste ca. to måneder af 2022, pga. en skade, som du også kan læse om i min blog ”Min Diætist har lavet en e-bog”.

 

Vi ses I 2023.

Klinikken Min Diætist åbner lige så stille for det nye år, med ny energi, ideer til nye spændende arrangementer i Sundhedsfokus. Jeg glæder mig til at hjælpe dig 😊

Du kan kontakte Min Diætist og aftale konsultation i klinikken Sundhedsfokus eller hjemme hos dig. Du kan også få kost- og diætvejledning online, pr. telefon eller e-mail.

Jeg glæder mig til at høre fra dig.

 

Endnu engang vil jeg ønske dig et godt og lykkebringende nytår.

 

Mange nytårshilsner

Helle, Min Diætist

 

 

 

I diætvejledningen prioriterer jeg DIG. Det betyder, at dit behandlingsforløb sætter fokus på DINE BEHOV, DINE VANER og DIT LIV..

Også i det nye år!