Foredrag i Aalborg Atletik & Motion, om sportsernæring til voksne og seniorer

Print

Min Diætist |

Aalborg Atletik og Motion henvendte sig til mig, da de ønskede at sætte fokus på hensigtsmæssig ernæring i forbindelse med løbetræning 3 gange ugentligt og løbetræning op mod konkurrence samt kost, når kroppen skal restituere.

Formand Torkild Mølgaard og jeg havde et møde Aalborg Atletik & Motions lokaler, hvor vi blev enige om indholdet i foredraget, som skulle foregå efter tirsdagstræningen, på et klubmøde.

Aalborg Atletik & Motions medlemmer er primært voksne i alderen 40 – 50 år og 60+ år.

Nogle træner på gå-hold, nogle løber 5 – 10 km og andre løber 20 – 25 km flere gange ugentligt.

Ønsket var at give klubbens medlemmer viden om sportsernæring og fornuftig kost. Samtidig ønskede Torkild at mad og drikke skulle laves, så de var målrettet et måltid efter træningen.

Jeg sammensatte tre forslag til sandwiches samt drikke og en banan til dessert 😊

Foredraget foregik i Aalborg Atletik & Motions store klublokale. Der var en dejlig afslappet atmosfære i lokalet og spørgelysten var stor. Det kom der et dialogrigt og hyggeligt foredrag ud af.

Mit foredrag handlede om hvordan mad og væske kan sammensættes og ”times” i forbindelse med træningen. Medlemmerne fortalte at de oplevede modsat rettede råd om hvad der er godt at spise og drikke, for at få maksimalt udbytte af træningen, og hvad der er hensigtsmæssigt i forbindelse med restitution.

Når man er 60+ år, er rådene i forhold til sportsernæring lidt anderledes – derfor kom foredraget også omkring dette samt generelle råd omkring vedligeholdelse af kroppens funktionsniveau som senior.

Sidst, men ikke mindst, tog vi fat i nogle af de mange råd omkring forberedelse til konkurrence – sportsernæring før, under og efter løb, især mellemlange distancer på 20 – 25 km. Der var mange spørgsmål fra tilhørerne, da div. information på de elektroniske medier gav en del usikkerhed – hvad er rigtigt og hvad er forkert.

Jeg vil gerne sige tusind tak til Torkild Mølgaard og medlemmerne fra Aalborg Atletik & Motion, for en fantastisk aften, blandt meget interesserede tilhørere.
I var med til at gøre foredraget levende og målrettet til jer.
Så endnu engang tusind tak for en dejlig aften 😊

Mange hilsner

Helle, Min Diætist