Min Diætists blomkåls-spidskålssalat med snackpeber, gulerod og rødbede.

Print

Forår |

Til 6 – 7 personer:

  • 250 g spidskål, i fintsnittet
  • 400 g blomkål, snittet i tynde skiver
  • 175 g gulerødder, i tynde skiver
  • 150 g orange og gule snackpebre, halveret (fjern frøstol og kerner) og fintsnittet
  • 300 g rødbede, i tynde skiver
  • 60 g rødløg, finthakket

Marinade:

  • 25 g persille og mynte, finthakket
  • 5 g hvidløg, finthakket
  • 3½ spsk citronsaft
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 spsk vand
  • 1 tsk flydende honning
  • ¼ tsk citronpeber
  • ¾ tsk salt
  • ½ tsk stødt spidskommen

Pynt:

  • 40 g cashewnødder, let ristede på en tør pande
  • Lidt persille og mynteblade

Hvis du vil anrette salaten, som på billedet:

Arranger alle grøntsager på et fad, undtagen rødbede. Dup evt. rødbedeskiverne med køkkenrulle, så resten af salaten ikke farves rød. Dryp lidt marinade på og stil resten af marinaden på bordet.

Eller: Alle ingredienser blandes i en skål (salaten bliver lyserød pga. rødbeden), og er klar til servering J

God fornøjelse

Min Diætist, Helle