Min Diætists kyllingebryst i paprikasauce

Print

Forår |

til 2 personer:

En dyb stegepande med slip-let belægning og låg

 

250 g (2 stk) kyllingebryst m. skind

½ spsk olivenolie

70 g parmaskinke, skær fedtet fra

½ spsk olivenolie

½ tsk røget paprika

200 g skalotteløg, hakkede

12 g hvidløg, revet på den fine side af råkostjernet

1½ spsk delikatessepaprika

90 g koncentreret tomatpure’

2 dl vand

½ terning hønsebouillon

125 g OMA 4% flødealternativ (eller madlavningsfløde 8% fedt)

125 g skyr 0,2% fedt

2 tsk limesaft

250 g champignoner, i skiver

 

Steg kyllingebryst i olie, først med skindsiden nedad. Steg så de bliver gyldenbrune på begge sider. Tag kyllingen op ad panden.

Skær parmaskinken i tynde strimler. Steg det til det er sprødt og tag det op ad panden. Vendes i røget paprika.

Steg løgene i olie, til de er bløde. Tilsæt hvidløg og steg til det er gyldent. Tilsæt paprika og steg med i 1 min. Rør tomatpure’, vand, bouillon og OMA 4% i. Læg kyllingen i saucen og lad simre ved lav varme i ca. 30 min., til kødet er mørt. Steg champignon på en tør pande, til væden er fordampet. Vend champignon i saucen. Rør skyr med 1 dl sauce og limesaft og rør det i saucen. Tag panden af varmen, så saucen ikke skiller. Smag til med salt og peber.

Drys parmaskinke over inden servering.

Tilbehør: Fuldkornspasta eller fuldkornsris.

 

Næringsindhold pr. person (med 2 dl (100 – 115 g) kogt fuldkornspasta ): 3107 kJ/ 743 Kcal., protein 32,5E% (60 g), kulhydrat 34,8E% (64 g), kostfibre 3,6E% (14 g), fedt 29,2E% (24,8 g), monoumættet fedt 10,6 g

 

God fornøjelse 🙂

Min Diætist, Helle