til 4 personer:
50 g kidneybønner, sættes i blød natten over
Koges i 1 time, med 6 – 7 dl vand, 1 skrællet løg (100 g), skåret i halve, 5 peberkorn, 1 laurbærblad og 1 tsk salt. Afkøles.
Eller 100 g kidneybønner fra dåse
I øvrigt:
- 200 g spidskål, fintsnittet
- 175 g bladselleri, hakket
- 250 g cherrytomater, i kvarte
- 50 g forårsløg, i tynde skiver
- 125 g avocado, i tern 1,5 x 1,5 cm
- Marinade:
- 4 spsk limesaft
- 3 spsk bredbladet persille, hakket
- 7 g hvidløg, fintrevet
- 1 spsk syltede, røde jalapenos, finthakkede
- ¾ tsk salt
Marinaden røres sammen. Avocadoternene vendes i marinaden. Øvrige grøntsager snittes. Anrettes som på billedet eller blandes forsigtigt sammen.
God appetit 🙂
Min Diætist, Helle
Næringsindhold pr. person:
588 kJ (141 kcal.)
Protein 5,2 g (14,5 E%), kulhydrat 14 g (40,5 E%), kostfibre 6,59 g (9 E%), fedt 5,72 g (36 E%) heraf monoumættet fedt 3,7 g