Jeg har fået inspiration til denne opskrift fra det kinesiske køkken. De fleste af os kender den traditionelle kinesiske sur-sødsauce, som tilbehør til and, kylling, svinekød, tigerrejer m.m.
Disse sur-søde wokgrønsager kan serveres sammen med ovennævnte – men er også god til fiskefrikadeller. Du kan også blande stegt/ kogt kylling, svinekød, tigerrejer eller andebryst i skiver i wokgrønsagerne 😊
Denne opskrift på sur-søde grøntsager er en smule spicy. Hvis du ikke bryder dig om det, kan du udskifte den søde chilisauce med færdig sur-sødsauce.
til 6 personer:
4 tørrede kinesiske svampe eller 125 g store brune champignoner
2 tsk rapsolie
1 spsk ingefær, i tynde strimler: 1 x 1 mm og ca. 3 cm lange
100 g løg, i tynde både
300 g broccoli, stokken skæres i tynde skiver, resten deles i mindre buketter
200 g rød snackpeber, i skrå skiver 1½ cm bredde
175 g bladselleri, i i skrå skiver 1½ cm bredde
75 g sukkerærter, i skrå skiver 1½ cm bredde
50 g minimajs, i ½ cm skiver
1 dåse mandariner, 175 g drænet vægt – gem lagen
Sur-sødsauce:
3 spsk sød chilisauce med hvidløg
3 spsk lage fra mandarinerne
2 spsk vineddike
2 tsk soyasauce
De kinesiske svampe lægges i en skål og overhældes med kogende vand. Trækker tildækket i ½ time. Stokken kasseres og svampene skæres i ½ cm skiver – eller de brune champignoner skæres i ½ cm skiver.
Rør saucen sammen. Varm olien i en wok eller stor pande. Steg ingefær i 2 min. Tilsæt løg, steg i 1 min. Tilsæt broccolistok i skiver og steg i 1 min. Tilsæt snackpeber og bladselleri og steg i 2 min. Tilsæt broccolibuketterne og steg i 2 min. Tilsæt sukkerærter og minimajs og steg i 1 min. Rør sur-sødsaucen i. Læg låg på og lad simre i 2 – 3 min. Smag til. Vend forsigtigt mandarinerne i til sidst.
God fornøjelse
Min Diætist, Helle