Waldorfsalat er, i mange familier, traditionelt tilbehør til julemiddagen.
Faktisk er denne opskrift på waldorfsalat velegnet tilbehør både til stegt laks, andebryst, farsbrød, vildt og julemiddage.
Jeg har brugt økologisk mayonnaise, sammen med skyr, knoldselleri og valnødder, for at få den nøddeagtige smag fremhævet i salaten. Knoldsellerien er skåret i ”julienne-strimler”, fordi revet selleri kan gøre salaten for bitter i smagen. Selvfølgelig kan du udskifte knoldselleri med bladselleri, det giver en knap så nøddeagtig smag 😉
Min Diætists Waldorfsalat
til 5 personer:
525 g knoldselleri, skåret i tynde strimler ”julienne”, ca. 2 mm x 2-3 mm og 5 – 6 cm lange
350 g røde æbler, i tern ca. 1 x 2 cm
2 spsk citronsaft
150 g grønne vindruer stenfri, i halve
45 g valnødder, hakkede, tag evt. et par stykker fra til pynt
25 g god mayonnaise, gerne økologisk
300 g skyr 0,2% fedt
½ dl vand
¾ tsk salt
Peber
Pynt: lidt bredbladet persille
Æbletern vendes i citronsaft. Skyr røres med mayonnaise, vand, salt og lidt peber. Alle ingredienser, inkl. citronsaften, blandes forsigtigt.
Smag til, pynt evt. og server 😊
Næringsindhold pr. person (290 g waldorfsalat):
Energi 962 kJ (230 kcal.), protein 10,2 g (18,1 E%), kulhydrat 19,7 g (34,7 E%), kostfibre 6,6 g (5,5 E%), fedt 10,5 g (3,63 g/ 100 g) (40,5 E%), heraf 31% monoumættede fedtsyrer.