Min Diætists cæsarsalat af spidskål og rød spidskål.

Print

Forår |

Jeg har udviklet et velsmagende, sundt og mættende alternativ, til den oprindelig cæsarsalat, som er ret kalorietung.

Ca. 65% af energien kommer typisk fra fedt. Til salaten bruges der oprindeligt grøn salat og brødcroutoner af hvidt brød, derfor er indholdet af kostfibre ret lavt (under 2 g for en portion på ca. 240 g cæsarsalat). Det høje fedtindhold kombineret med et lavt indhold af kostfibre, giver også salaten en ringe mæthedsværdi.

Prøv denne opskrift til frokost 😊

til 4 personer:

Cæsardressing:

  • 1 fed hvidløg (3 g), revet på den fine side af råkostjernet
  • 2 ansjoser (12 g), i mindre stykker
  • ½ spsk sherryeddike
  • 1 spsk limesaft
  • 3 spsk (9 g) parmesanost, revet
  • 2 spsk kapers
  • 1 dl græsk yoghurt 0% fedt
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk citronpeber (fra Santa Maria)
  • 1 tsk engelsksauce
  • 1 tsk salt

og

  • 400 g spidskål, fintsnittet
  • 400 g rød spidskål, fintsnittet
  • 400 g kyllingekød f.eks. brystfilet, kogt, i strimler
  • ½ spsk tørret oregano eller andet krydderi

Brødcroutoner:

  • 3 tynde skiver fuldkornshvedebrød (90 g), i terninger ca. 2 x 2 cm
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg (3 g), revet på den fine side af råkostjernet
  • ½ dl persille, hakket

Dressingen blendes

Brødcroutoner: Brød terningerne vendes i en blanding af olie, hvidløg og persille.

Bredes ud på en bageplade med bagepapir. Bages ved 175 grader i varmluftovn, i 10 – 15 min. Til de er gyldne og sprøde.

Kålen blandes og kyllingen arrangeres ovenpå. Dressingen fordeles ovenpå og salaten drysses med brødcroutoner.

 

Velbekomme 😊

Næringsindhold pr. person inkl. 2 skiver rugbrød (90 g), som smager godt til, når det er ristet 😊: 2017 kJ (482 kcal.), 11,1 g fedt (20,3 E%), 32,5 g protein (27,2 E%), kulhydrat 56,6 g (47,5 E%), kostfibre 12,8 g (5 E%)