Jeg har udviklet et velsmagende, sundt og mættende alternativ, til den oprindelig cæsarsalat, som er ret kalorietung.
Ca. 65% af energien kommer typisk fra fedt. Til salaten bruges der oprindeligt grøn salat og brødcroutoner af hvidt brød, derfor er indholdet af kostfibre ret lavt (under 2 g for en portion på ca. 240 g cæsarsalat). Det høje fedtindhold kombineret med et lavt indhold af kostfibre, giver også salaten en ringe mæthedsværdi.
Prøv denne opskrift til frokost 😊
til 4 personer:
Cæsardressing:
- 1 fed hvidløg (3 g), revet på den fine side af råkostjernet
- 2 ansjoser (12 g), i mindre stykker
- ½ spsk sherryeddike
- 1 spsk limesaft
- 3 spsk (9 g) parmesanost, revet
- 2 spsk kapers
- 1 dl græsk yoghurt 0% fedt
- ½ tsk salt
- ¼ tsk citronpeber (fra Santa Maria)
- 1 tsk engelsksauce
- 1 tsk salt
og
- 400 g spidskål, fintsnittet
- 400 g rød spidskål, fintsnittet
- 400 g kyllingekød f.eks. brystfilet, kogt, i strimler
- ½ spsk tørret oregano eller andet krydderi
Brødcroutoner:
- 3 tynde skiver fuldkornshvedebrød (90 g), i terninger ca. 2 x 2 cm
- 1 tsk olivenolie
- 1 fed hvidløg (3 g), revet på den fine side af råkostjernet
- ½ dl persille, hakket
Dressingen blendes
Brødcroutoner: Brød terningerne vendes i en blanding af olie, hvidløg og persille.
Bredes ud på en bageplade med bagepapir. Bages ved 175 grader i varmluftovn, i 10 – 15 min. Til de er gyldne og sprøde.
Kålen blandes og kyllingen arrangeres ovenpå. Dressingen fordeles ovenpå og salaten drysses med brødcroutoner.
Velbekomme 😊
Næringsindhold pr. person inkl. 2 skiver rugbrød (90 g), som smager godt til, når det er ristet 😊: 2017 kJ (482 kcal.), 11,1 g fedt (20,3 E%), 32,5 g protein (27,2 E%), kulhydrat 56,6 g (47,5 E%), kostfibre 12,8 g (5 E%)