Min Diætists Svampesuppe

Print

Mandemad |

til 4 personer:
500 g blandede svampe, grofthakkede
1 spsk olivenolie
4 spsk mel
1 liter kalvebouillon
2 spsk konc. Tomatpure’
2 spsk blåskimmelost
1 dl persille, hakket
1 dl madlavningsfløde 8 % fedt
2 fed hvidløg, knust
200 g skalotteløg, finthakket
1 tsk friske timianblade
1 spsk limesaft
salt
Peber
paprika
Tilbehør: fuldkornshvedebrød.

Hvidløg og skalotteløg svitses i olien, til løgene er lidt gyldne. Tilsæt svampene og steg videre til alle svampe er møre. Tilsæt bouillon, blåskimmelost, timian og tomatpure’. Lad suppen simre i 20 min. Pisk melet ud i fløden, tilsat nogle spsk bouillon. Jævn suppen med fløde-melblandingen. Tilsæt persille og kog suppen op under omrøring. Smag suppen til med limesaft, paprika, salt og peber.

God fornøjelse
Min Diætist, Helle

Næringsindhold pr. person (inkl. 2 tykke skiver fuldkornsbrød (ca. 150 g)):
Energi: 2470 kJ (398 kcal.), protein 25 g (17 E%), kulhydrat 85 g (59 E%), samt kostfibre 19 g (6 E%), Fedt 12 g (18,5 E%) heraf monoumættede fedtsyrer 5 g