Bagning af juleboller

Print

Min Diætist |

Frederikstorv d. 1. december 2018

Tidlig morgen lørdag d. 1. december, var bagningen af juleboller i gang i mit køkken. Jeg havde aftalt med De Glade Gartnere, at jeg ville uddele smagsprøver og opskrifter på bl.a. Min Diætists julefrugtboller denne formiddag. Så jeg tog godt med tøj på, tog kurven med de pakkede juleboller under armen og gik på torvet. Denne formiddag fik jeg talt med mange søde mennesker, som var meget interesserede i at smage og fik en opskrift med hjem. Det var en hyggelig formiddag og heldigvis tittede solen frem, så ikke var for koldt.
Herunder kan du finde opskriften på juleboller.

Rigtig god fornøjelse
– Og glædelig jul.

Mange hilsner
Helle, Min Diætist
Min Diætists julefrugtboller

Opskrift til 28 – 29 stk:

50 g gær
4 dl vand, lunken
2 dl appelsinsaft
1 spsk honning
2 spsk flydende margarine
1 tsk salt
1 tsk kanel
1 spsk ingefær, friskrevet
½ tsk kardemomme
75 g tørrede dadler, hakket groft
50 g tørrede abrikoser, hakket groft
75 g tørrede figner, hakket groft
50 g rosiner
75 g pigeonæble med skræl, revet på den grove side af råkostjernet
50 g hasselnødder, hakket groft
30 g pecannødder
175 g fuldkorns rugmel
220 g fuldkornshvedemel
30 g ruggryn
650 g hvedemel
1 æg, til pensling

Udrør gær i vandet. Tilsæt øvrige ingredienser. Ælt dejen sammen. Hæver lunt i ca. 1 time. Luften presses ud af dejen, formes som boller (ca. 75 g pr. stk). Efterhæves i 20 min. Pensles med sammenpisket æg. Stil bollerne i en kold ovn, og stil temperaturen på 180 grader varmluft. Bollerne er færdige efter ca. 20 min.

Tips: Hvis du har økologiske eller usprøjtede appelsiner, kan du rive skallen af 1 appelsin i dejen 🙂

Næringsindhold pr. bolle: 794 kJ (190 kcal.), fedt 3,41 g (15,9 E%) heraf 1,6 g monoumættet fedt,
kulhydrat 32,9 g (70,5 E%), protein 4,6 g (9,86 E%), kostfibre 3,87 g (3,91 E%)