Efterårsfrokost efter en dejlig tur i skoven

Print

Min Diætist |

I øjeblikket er vejret mildt og solen titter frem engang imellem:
Perfekt vejr til at bruge en weekenddag med gode venner eller familie i skoven. Træernes blade har alverdens farver, der er fred og ro – blandet med fuglesang og naturens andre lyde. Gåture i skoven er en glimrende måde at kombinere samvær, fælles oplevelser og afslapning, samtidig med at man får talt sammen om stort og småt – og får motion.
Efterfølgende kan man spise frokost sammen – eller evt. medbringe en madkurv og spise i det fri.
Frokosten kan f.eks. bestå af fuldkornsrugbrød og- hvedebrød, fiskepålæg som f.eks. fiskefrikadeller, røget laks, stegte sild. Desuden kogte æg f.eks. med benfri sild, stegt kyllingebryst, oliven, cherrytomater, vindruer og en ”efterårsfrokostsalat” – du kan finde opskriften herunder.

Min Diætists efterårsfrokostsalat.

300 g rødbede, revet på den grove side af råkostjernet
300 g gulerod, revet på den grove side af råkostjernet
300 g spidskål, skåret i tynde strimler, skåret over 2 – 3 gange
2 tsk friske timianblade
Marinade:
4 tsk sherryeddike
4 tsk sesamolie
2 spsk sød sennep
½ tsk salt
2 spsk vand
Pynt:
2 spsk ristede græskarkerner
2 – 3 kviste frisk timian

Marinaden røres sammen. Salaten blandes med marinaden og pyntes med græskarkerner og timiankviste.

Hvis I medbringer madkurv, kan I smøre sandwiches af fuldkornssandwichbrød. Brug f.eks. smørbart pålæg som leverpostej max. 10 % fedt, hummus, vegetarisk postej, torskerogn fra dåse rørt med lidt skyr og paprika. Og måske en klassisk clubsandwich, hvor du smørrer sandwichbrødet med lidt mayonnaise rørt med karry – og fyldet er stegt, tyndtskåret kyllingebryst, stegt kalkunbacon, tomatskiver og fintstrimlet spidskål. Pak hver enkelt sandwich i husholdningsfilm, stabl dem tæt i kurven – evt. i posen fra sandwichbrødet. Smør dem i god tid – sandwiches bliver bare bedre af at ligge og trække. Gulerods- og agurkestænger, sammen med cherrytomater, små rå blomkålsbuketter og peberfrugt i strimler kan pakkes i plastpose som tilbehør.

Rigtig god tur i det grønne.

Mange hilsner
Helle, Min Diætist