Lørdag d. 16. var temperaturen og vejret mere det vi kender, fra en dansk sommer – det regnede ikke. Der var ikke så mange mennesker denne formiddag – jeg tænker at de fine skibe og Aalborg Regatta, har trukket mange mennesker til havneområdet.
Alle ved jo, hvor vigtigt det er at få grønsager hver dag – og hvor svært det nogle gange kan være, at få familien til at synes det er interessant.
Et godt udgangspunkt er, at grønsagerne er friske og at der er mulighed for at variere grønsagerne henover ugen.
De Glade Gartnere har altid et godt udvalg af grønsager. Denne lørdag købte jeg bl.a. nye danske ærter, radiser, små søde tomater på stilk, agurk, broccoli, persille, kartofler og sølvbeder. Sølvbeder har jeg ikke så stor erfaring med, men det skal prøves: Man damper den grønne del af bladene og den hvide stilk skal sauteres. Det bliver godt tilbehør til aftensmaden.
Hvis man vil have familien til at spise flere grønsager, kan man f.eks. skære gulerødder og agurk i bjælker, tomater i kvarte, dele broccoli og blomkål i mindre buketter – du kan bruge stort set alle slags grønsager. Lav en dippe som man kan dyppe grønsagerne i.
Dippe til grønsager.
150 g skyr1 spsk vand
1 tsk hvidvinseddike
½ tsk salt
¼ tsk tandoori masala
½ tsk garam masala
Eller de krydderier I kan lide hjemme hos jer.
Du kan også købe en ”chipsdippe-blanding”, f.eks. fra Kims eller Estrella og blande op med 175 g skyr og lidt vand, så dippen får den rigtige konsistens.
Rigtig god fornøjelse.
Helle, Min Diætist