Foredrag i Parkinson Klub Frederikshavn, om madglæde og livskvalitet.

Print

Min Diætist |

Oprindeligt skulle jeg have holdt foredrag for Parkinson Klub Frederikshavn i efteråret 2020. Poul Andersen som formand for klubben og jeg, blev enige om at aflyse og flytte foredraget til foråret 2021 pga. pandemien. Desværre måtte foredraget flyttes endnu engang pga. høje smittetal.

Så det var en glædens dag onsdag d. 8. september, da det endelig var muligt at holde foredrag, uden risiko. Foredraget foregik i Arena Nord, i et dejligt lokale, med god plads til alle. I samråd med Klub Frederikshavns bestyrelse, var der bestilt sandwich til frokost og æblekage til kaffen – denne mad blev bestilt, for bidrage til samtale om tygge- og synkebesvær, som mange med Parkinson har udfordringer med.

Solen skinnede og der var en dejlig atmosfære i lokalet. Heldigvis var spørgelysten stor og det kom der et vedkommende og hyggeligt foredrag ud af.

Mit foredrag handlede om nogle af de udfordringer, man kan have i forbindelse med mad og drikke med Parkinsons sygdom. Mange oplever rysten på hænderne og ufrivillige bevægelser, som påvirker spisesituationen og madglæden. Nogle har problemer med synkebesvær, vægttab pga. påvirket smags- og lugtesans og måske dårlig appetit.

Forstoppelse er også et af de problemer, som mange parkinsonpatienter slås med. Træg mave påvirker appetitten og det giver en dårligere udnyttelse af parkinsonmedicinen.

Jeg vil gerne sige tusind tak til Parkinson Klub Frederikshavn, for en dejlig eftermiddag, blandt meget interesserede tilhørere, som i høj var med til at gøre foredraget levende og vedkommende.
Så endnu engang tusind tak 😊

Mange hilsner
Helle Brøcher, Min Diætist