Foredrag i Parkinsonforeningen i Aarhus.

Print

Min Diætist |

Torsdag d. 3. oktober holdt jeg foredrag omkring “Parkinson, mad og drikke”. Denne dejlige aften foregik foredraget i Parkinsonforeningen i Aarhus, i Langenæskirkens sognehus. Det var et fint, lyst, moderne lokale, som gav en hyggelig ramme omkring foredraget denne aften. Der var omkring 40 tilhørere, parkinsonramte, ægtefæller og andre familiemedlemmer.

En af tilhørerne denne aften, var Bo. Efterfølgende modtog jeg disse ord pr. e-mail:

”Hej Helle

Jeg takker igen for en god aften. Din faglighed og præsentationen af den er på et højt niveau – men heldigvis er du fuldstændig forståelig. Du arbejder på et felt som vi alle sammen er i berøring med, der samtidig kan hjælpe os med nogle af de store problemer, som Parkinson medfører. Det var simpelthen dejligt at mærke, når du brændte for noget.

Sanseligheden er jo et problem for os med sygdommen. En test af min egen lugtesans indgik i diagnosen, og det er da ærgerligt at være afskåret fra noget, andre kan nyde. Men netop derfor er det noget så fint, at du selv går ud og er sanselig. Du åbner for at der stadig findes gode oplevelser i mad – bare giv den gas. Og kan patienten dårligt smage maden, så få den i det mindste til at se indbydende ud! Yes – den slags giver håb og glæde. Det sker ikke sjældent, at hustru fortæller mig, hvordan hun har krydret maden, og får jeg at vide, hvad hun har krydret med, kan jeg tit huske duft og smag – og faktisk nyde maden noget mere.

Jeg er sikker på, at de øvrige tilhørere havde en god og inspirerende aften i dit selskab – som jeg selv!

Jeg ved ikke om du kan bruge mit tilbagespil til noget. Men du er velkommen til det. 

Så forhåbentlig ses vi en anden god gang – og ellers tak for en dejlig aften

Kh Bo”