Foredrag i Parkinsonforeningen i Randers

Print

Min Diætist |

Onsdag d. 6. marts havde jeg fornøjelsen af, at holde et oplæg ved Parkinsonforeningen i Randers.

Foredraget handlede om mad, appetit og livskvalitet, når man er ramt af Parkinsons sygdom.

Med sygdommen følger en række udfordringer i forbindelse med mad og drikke.

Denne aften i Randers omhandlede mit foredrag bl.a.

  • Hvordan kan man forebygge forstoppelse med mad og drikke?
     Sygdommen påvirker tyktarmens naturlige bevægelser, derfor har mange parkinsonramte udfordringer med forstoppelse.
  • Hvad gør man, hvis man har spise- og synkebesvær?
    Når man har parkinson går det ofte ud over evnen til at fokusere og ”styre maden”, ligesom mange oplever synkebesvær og fejlsynkning.
  • Uønsket vægttab, hvordan kan man få nok at spise, når appetitten er lille?
    Medicinen påvirker smags- og lugtesansen, og kan desuden give appetitløshed.
  • Mad og parkinsonmedicin.
    Maden og medicinen skal indtages på ganske bestemte tidspunkter. Dette kan gøre det svært, at nå at få spist tilstrækkeligt i løbet af dagen.

Denne aften mødte 34 parkinsonramte op sammen med ægtefælle, voksne børn og eller venner. Tilhørerne var spørgelystne og gode til at kommentere samt kom med gode råd til hinanden.

Det er fantastisk at være foredragsholder, når alting går op i en større enhed, som det gjorde denne aften.

Tusind tak for det store engagement.

Mange hilsner

Helle Brøcher, Min Diætist