Foredrag i Parkinsonforeningen Ringkøbing – Skjern, om mad, appetit og livskvalitet.

Print

Min Diætist |

Onsdag d. 5. februar gik turen til Videbæk Bibliotek, hvor jeg holdt et oplæg om, hvad den rette mad betyder for livskvaliteten, når man er ramt af Parkinsons sygdom.

Mit oplæg omhandlede de udfordringer, man kan stå overfor i forbindelse med mad og drikke. Bl.a. kan rysten på hænderne og ufrivillige bevægelser, gøre det svært at spise. Samtidig har en del parkinsonpatienter problemer med synkebesvær, vægttab pga. forringet smags- og lugtesans og nedsat appetit. Samtidig har mange problemer med forstoppelse, som også påvirker appetitten.

Denne eftermiddag gav jeg bud på, hvad man selv kan gøre bl.a. for at:

  • forebygge forstoppelse med mad og drikke.
  • hvis man har spise- og synkebesvær
  • undgå uønsket vægttab, når appetitten er lille
  • lindre mundtørhed
  • få en kulinarisk oplevelse, når smags- og lugtesansen er påvirket
  • afpasse parkinsonmedicin til måltiderne.

Jeg vil gerne sige tusind tak til tilhørerne denne dag i Videbæk, for deres dejlige, aktive deltagelse, relevante spørgsmål og gode tips til hvordan man kan lette hverdagen som parkinsonpatient.

Mange hilsner

Helle Brøcher, Min Diætist