Glædelig jul og godt nytår fra Min Diætist.

Print

Min Diætist |

Min Diætists julebrev er en af årets vigtigste traditioner. Jeg nyder at skrive julebrevet hver december og har gjort det lige siden diætistklinikken åbnede dørene i 2016.
Julebrevet er et tilbageblik på året der gik og alle de begivenheder der har været hos Min Diætist.

Allerførst vil jeg gerne ønske dig og dine kære en rigtig glædelig jul og et dejligt nytår.

Vi slap jo ikke helt fri af COVID-19s greb i Danmark, som vi nok alle havde håbet. Aalborg Sportshøjskole, der ligger i Budolfi Sogn, lukkede for mit lejemål og klinikken (da jeg som lejer er ”gæst”), da sognet blev lukket i kortere perioder. Jeg rykkede konsultationen til mit hjem, i disse perioder.

Som i 2020, kunne jeg i foråret og først på efteråret kun tilbyde diætbehandling, indenfor det som Sundhedsstyrelsen kalder ”kritiske funktioner”. Dvs. behandling til mennesker med f.eks. undervægt, uønsket vægttab, irritabel tyktarm (IBS), fødevareallergi og -intolerans, spiseforstyrrelser, overvægt med BMI >30, forhøjet kolesterol, forhøjet blodtryk, type 2 diabetes.
– I efteråret blev der igen åbnet for kostvejledning f.eks. i forbindelse med idræt/sport, antiinflammatorisk kost og hjælp til vægttab med BMI <30.

Ligesom sommerferien nærmede sig, tikkede der en opsigelse af ”mit” lokale ind i mailen. Jeg fik et lettere chok – Min Diætist har jo haft til huse på Aalborg Sportshøjskole i 5 år. Da jeg havde mange klienter i kalenderen, måtte jeg hurtigt finde et egnet lokale.

Efter ca. 10 dages søgen, var jeg på besøg i SUNDHEDSFOKUS.
Det viste sig at være meget bedre, end jeg havde forestillet mig: Her er virkelig gode fasciliteter:
Et hyggeligt og godt indrettet lokale.
Pænt indrettet venteværelse og toiletter.
Fælles pauserum og køkken.
OG det allervigtigste det sundhedsfaglige fællesskab, hvor vi bruger hinanden.
Jeg flyttede ind i SUNDHEDSFOKUS i starten af september og har søde og fagligt dygtige kolleger, at dele faglige, sociale og personlige ting i hverdagen med. Det er fantastisk. Se mere her.

I 2021 blev det til et enkelt foredrag. Min Diætist blev egentlig hyret til at holde foredrag i Parkinsonklubben Frederikshavn i foråret og efteråret 2020. Begge gange måtte vi aflyse pga. pandemien. Endelig lykkedes det i september, at holde foredrag for en flok meget interesserede tilhørere i Arena Nord. Emnet var ”Madglæde og livskvalitet” se mere her. 

I SUNDHEDSFOKUS arbejder jeg sammen med Personlig Træner Mette Kristensen se mere her.
Vi hjælper hinanden med hhv. trænings- og diætvejledningsforløb, så du kan få den bedste vejledning, både indenfor træning og ernæring/ diæt.

I november gik Mette og jeg ”i luften” med ”BOOST DIN GRØNNE SUNDHED”, som var en lukket Facebook-gruppe. Mette lavede træningsudfordringer hver uge, jeg lavede udfordringen ”UGENS GRØNTSAG”, hvor jeg skrev om en grøntsag og lagde opskrifter ud, hvor grøntsagen indgik.
Opgaven for Facebook-gruppen var at få trænet efter Mettes anvisninger og lave mad med UGENS GRØNTSAG – og naturligvis lægge billeder ud. Derudover lavede vi en ugentlig SUNDHEDSQUIZ, med spørgsmål om f.eks. de Officielle Kostråd og spørgsmål om træning. Generelt var mange i gruppen virkelig aktive og lagde både billeder ud af mad og træning. Præmien til den der havde været mest aktiv og svaret rigtig på flest spørgsmål i SUNDHEDSQUIZEN vandt gratis deltagelse på vores hold TRÆN DIG STÆRK OG SPIS DIG SUND*-forløb til januar. ENDNU ENGANG STORT TILLYKKE TIL JANNIE. TRÆN DIG STÆRK OG SPIS DIG SUND foregår i SUNDHEDSFOKUS og starter d. 25. januar 2022 – læs mere om forløbet her.
I uge 44 deltog MIN DIÆTIST i ERNÆRINGSUGEN, som sætter fokus på mennesker med uønsket vægttab som påvirker livskvaliteten og evnen til at klare sig selv. MIN DIÆTIST tilbød gratis vejning, gratis rådgivning og gratis ernæringsdrikke se mere her. ERNÆRINGSUGEN bliver en af MIN DIÆTISTs tilbagevendende begivenheder.

MIN DIÆTIST har igen i år, haft en del hjemmebesøg hos klienter i Aalborg– unge som ældre, som ikke var i stand til, at komme til konsultation i SUNDHEDSFOKUS. Ligesom jeg har haft flere kostvejledninger online, også for par.

Også i år havde Min Diætist flere henvendelser fra skoleelever vedr. diætistuddannelsen og ”hvad laver en klinisk diætist?”, i forbindelse med OSO (Obligatorisk Selvstændig Opgave), som omhandler uddannelse og praktikforløb, i forbindelse med de unge menneskers uddannelsesplan.
Det har været interesserede unge fra 8. – 10. klasse, som stillede spørgsmål som f.eks.

Er der forskel på forædlede grøntsager og de gamle sorter grøntsager? Hvilke er sundest?

Er eksotiske frugter lige så sunde som danske frugter?

Hvordan blev du diætist?

Hvordan vidste du, at du gerne ville være diætist?

Tusind tak for alle de spændende og højaktuelle spørgsmål 😊

Nytåret nærmer sig, og vaccinationsprogrammet udbyder nu 3. stik mod COVID-19. Lad os håbe at vi, i det nye år, bliver fri for pandemien og de restriktioner, der er nødvendige indtil videre – vi skal bare holde ud og mon ikke der snart er lys forude 😊

Min Diætist åbner klinikken i SUNDHEDSFOKUS, efter nytår d. 4. januar OG HAR ÅBENT FOR KONSULTATION FOR ALLE 😊

 Jeg ønsker dig og dine kære en rigtig dejlig jul og lykkeligt nytår.

 

Mange jule- og nytårshilsner

Helle Brøcher, aut. klinisk diætist SD