Grønttorvet d. 2. juni

Print

Min Diætist |

Der var mange mennesker på Frederikstorv, alle iklædt luftigt sommertøj. En dejlig formiddag med meget sol og varme.

Jeg købte laks til grillen, hos Peters Fisk, Claus (indehaveren af Peters Fisk) fortalte, at temperaturen var 21 grader, da han begyndte at pakke ud kl. 7.30 den morgen. DMI havde jo også forudsagt, at det ville blive en meget varm dag.

De Glade Gartnere havde slået et halvtag op, som gav dejlig skygge til både grøntsager og kunder.

I dag var der flere nye, lækre, danske grøntsager – mit blik faldt bl.a. på nye danske løg med top, blomkål, spidskål, grønne asparges, dild – og nye gulerødder, søde kartofler.

Jeg tror at det er svært for mange mennesker at finde overskuddet til at lave mad, når det er så varmt. Vi udskød vores grillaften til søndag aften.

Her stod menuen på:

Rommarineret, røget laks (fra Peters Fisk)

Grillet squash med timian, mynte, hvidløg og chiliflager og penslet med lidt olie

Grønne asparges med frisk rosmarin og parmaskinke: Der vikles en skive parmaskinke omkring 3 – 6 asparges og en kvist rosmarin, bindes med husholdningsgarn, pensles med lidt olie, grilles ved indirekte varme 15 min. vendes ca. 5 gange.

Blandet salat af blomkål, spidskål og gulerødder med dilddressing: Til 850 g salat (til 4 personer)

Dilddressing: 125 g skyr, 1 tsk (5 ml) ægte mayonnaise, 1 spsk (15 ml) friskpresset citronsaft, 1 – 1½ spsk vand, 15 g finthakket dild, ½ tsk hvidløgspulver, ½ tsk tørret esdragon, ½ tsk salt.

Foliebagte søde kartofler: Skræl 4 søde kartofler, skær i kvarte på langs. Pensl 4 stk alufolie ca. 30 cm med lidt olie, læg kartoflerne på folien, dryp hver portion med 1 tsk fintrevet ingefær og 1 tsk fiskesauce og læg en tynd citronskive ovenpå. Folien pakkes sammen, med åbningen for oven. Grilles på direkte varme i ca. 20 min. til kartoflen er mør.

Hertil fuldkornsbagels og pølser (Hanegals spanske grillpølser med 12,5% fedt).