Grønttorvet, knækbrødsbagning og grill

Print

Min Diætist |

En lidt blæsende dag at fejre Sankt Hans aften – der var mange mennesker på Frederikstorv. Det er jo også tradition, at man inviterer gæster og hygger sig, over en sommermiddag – og at man sammen går ud og kigger på bål osv.

I dag var der bl.a. sommerkål, nye gulerødder, nye løg, porrer, grønne asparges, små tomater, dild, rød chili, kartofler, jordbær og mange andre lækre ting.
Grøntsager til grillen kan sagtens være ovennævnte grøntsager snittet i mundrette stykker.

Pr. person: Læg 250 g på alufolie 30 x 30 cm, penslet med lidt olie, drys med salt og peber, 1 spsk hakkede, friske krydderurter, chili i tynde skiver og knust hvidløg øverst sammen med 2 tsk flydende margarine, 1½ tsk limesaft, pak foliepakkerne sammen og læg dem på grillen på direkte varme i ca. 25 min., dryp med presset limesaft inden servering.
Grøntsager i foliepakke kan grilles sammen med f.eks. laks, kylling, bøffer eller koteletter på grillen.

Mange af mine klienter har behov for, at jeg udvikler opskrifter, specielt til dem. Denne weekend stod på udvikling af knækbrød uden hvede samt lavt fedtindhold. Resultatet blev velsmagende og sprødt knækbrød.

I juli holder Min Diætist ferielukket – jeg er tilbage igen d. 1. august.

Så jeg vil ønske dig en rigtig dejlig sommer
Vi ses til august

Mange hilsner
Helle, Min Diætist