Jeg elsker efteråret og alle de dejlige grønsager

Print

Min Diætist |

Den 6. oktober var lørdagen, hvor jeg besluttede at uddele gratis salatopskrifter ud hos De Glade Gartnere på Frederikstorv.

Jeg fik talt med en masse søde mennesker, som var vældig interesserede i opskrifterne og klinikken Min Diætist.

Som altid, lavede jeg en indkøbsseddel hjemmefra, men ved synet af alle de lækre efterårsgrønsager, holdt jeg mig ikke til den, ellers så fornuftige indkøbsseddel. Det endte med at jeg købte palmekål, rødbeder, jordskokker, kejserhatte, kantareller og små tomater, og glemte at købe porrer og løg, så jeg måtte tilbage en gang til.

Jeg elsker denne årstid hvor bladene på træer og buske får alverdens farver – fra gul til orange, rød og lilla. Når tiden tillader det, plejer jeg at gå i naturen og nyde efterårets væld af farver.

Efteråret er også årstiden for de dejlige, smagfulde grønsager: Alle slags rodfrugter, kål, løg og porrer – og ovenikøbet har de et højt fiberindhold – ”what’s not to like?”.

Hvis du mangler opskrifter eller ideer til grønsagstilbehør, finder du gratis opskriftsfoldere hos De Glade Gartnere, afpasset efter årstiden. Eller du kan finde opskrifter her på siden.

Mange efterårshilsner
Helle, Min Diætist