Krydderurter og svampe

Print

Min Diætist |

Septembers himmel er så blå… man får helt lyst til at synge, på sådan en formiddag med solskin og blå himmel – som lørdag d. 15. september på Frederikstorv…

Når vejret er godt, er det godt at benytte sig af det – og komme ud og nyde naturen – gå en tur i skoven.
Svampesæsonen er gået ind og lige nu kan du bl.a. finde kantareller og Karl Johansvampe.
Så hvad er mere nærliggende, end at kombinere en dejlig dag, med en svampejagt?
For ikke at tale om, hvor godt nyplukkede svampe smager, i forhold til dem du kan købe i supermarkedet.

På dette link kan du finde en oversigt over gode steder at gå på svampejagt, information om svampe m.m.
http://www.visitnordjylland.dk/svampetur

Hvis du mere er til en dejlig gåtur i det grønne, kan du købe dig til gode svampe hos De Glade Gartnere.
Udover svampe og andre efterårsgrønsager, har De Glade gartnere et godt udvalg af friske krydderurter. Brug krydderurter som f.eks. persille, purløg, koriander, salvie, rosmarin og timian, og desuden gurkemejerod, ingefær og hvidløg, til at sætte et ekstra pift på maden. De friske krydderurter giver en helt anden og friskere, mere intens smag, end tørrede krydderurter. Brug dem i supper, andre varme retter, ovnbagte grønsager, salater osv.
De friske krydderurter indeholder et væld af antioxidanter og andre antiinflammatoriske stoffer.

Mange hilsner
Helle, Min Diætist