Skrubbefileter, hestebønner, ramsløg og andet lækkert på Grønttorvet d. 19. maj.

Print

Min Diætist |

Lørdag d. 19. var vejret strålende og der var mange mennesker på Frederikstorv.

Jeg havde planlagt at lave fiskefileter og nye kartofler til aftensmad.

Hos Fiskemanden fra Hals købte jeg skrubbefileter. Han har altid dejligt friske fisk. Jeg køber altid skrubbe- eller isingfileter, hvis jeg kan få det, fordi de har en meget finere smag end rødspætter.

Hos De Glade Gartnere faldt jeg over nye danske jordbær, stenløse vindruer, frisk spinat, små søde tomater på stilk, spidskål, rabarber, nye gulerødder, ramsløg, dild, hestebønner og mange andre fristelser. Friske hestebønner er nyt for mig. Jeg fik forklaret, at man piller bønnerne ud af bælgene og tilbereder dem.

Den aften blev de stegte fiskefileter og nye kartofler serveret med kogte gulerødder og hestebønner, blandet med ramsløg, dild og marinade, imens de stadig er varme:

600 g gulerødder, skrælles, koges i 10 min. – skæres i kvarte på langs
350 – 375 g hestebønner, giver ca. 100 g bælgede bønner – koges i 5 min.
50 g ramsløg, hakket
30 g dild, hakket
Marinade:
¼ dl tomatpure’
1 tsk soyasauce
1 tsk hvidvinseddike
½ tsk rapsolie
½ tsk kebabkrydderi
2 spsk citronsaft