Tips til en dejlig brunch

Print

Min Diætist |

Tips til en dejlig brunch (og grønttorvet d. 11 august).

Søndagen inden børnene starter i skole, startede dagen med brunch.

Det er meget hyggeligt at lave morgenmad sammen, når der er god tid til det.

Denne søndags brunch bestod af:

Ristet fuldkornssandwichbrød og fuldkornsrugbrød.

Spejlæg stegt på begge sider, baked beans og parmaskinke som blev ristet i ovnen.

Ovnbagte tomater med blandede, friske krydderurter, salt og peber. Jeg snitter et kryds i tomaterne og bager dem ved 150 grader i ca. 30 min.

Store bagte brune champignoner drysset med lidt salt og peber.

Frugtbåde: Nektarin, æble, blommer.

-Og lidt agurk og vindruer.

Hertil æblejuice, appelsinjuice, minimælk, vang med citronskiver samt en god kaffe og te.

Brunch kan sagtens sammensættes, så den er både sund, velsmagende og mættende, uden at du behøver at bruge meget tid i køkkenet.

Grønsager og frugt giver farve og friskhed til måltidet, samtidig får du masser af vitaminer og antioxidanter. De kan varieres i en uendelighed, både som friske eller tilberedte.

Det er altid en god ide’ at tage udgangspunkt i årstidens frugt og grønt. På den måde får du mest for pengene, varerne er friske, sprøde og det smager bedre.

Et godt fuldkornsbrød og baked beans, sammen med æg og parmaskinke, kalkunbacon eller andet magert kød lægger bunden i måltidet, så du ikke bliver hurtigt sulten igen.

Surmælksprodukter som f.eks. skyr eller en mager græsk yoghurt, sammen med en god hjemmelavet eller købt müsli uden alt for meget sukker (max. 13%) og max. 7% fedt, er også dejligt tilbehør til en brunch.

-Og hvis du gerne vil have pølser til brunchen, kan du gå efter et fedtindhold på max. 12 – 13% fedt – f.eks. har Aalestrup pølser, som kan bruges.

Jeg håber dette har givet lidt inspiration til næste gang du, med eller uden hjælp fra familie eller venner, skal lave en brunch.

Mange hilsner
Helle, Min Diætist