Min Diætists appelsinmarinerede gulerødder og grønne asparges med dild.

Print

Sommer |

Til 3 – 4 personer:

  • 450 g gulerødder, evt. skrabede/ skrællede, i 1 cm tykke stænger
  • 300 g grønne asparges, hvor den nederste træede del er knækket af
  • 25 g dild, klippet

Marinade

  • 125 ml appelsinsaft
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • ½ spsk olivenolie
  • ½ tsk flydende honning
  • ½ tsk salt
  • peber

Rør marinaden sammen. Kog gulerødderne i let saltet vand, i 2 min.. Tilsæt asparges og kan sammen med gulerødderne i 1 min., så grøntsagerne er al dente. Hæld kogevandet fra. Hæld grøntsagerne i et serveringsfad med kant. Hæld appelsinmarinaden over grøntsagerne. Lad dem trække mindst 1 time – gerne i tildækket i køleskab, til dagen efter.

Servering: arranger grøntsagerne i et fad, hæld marinaden over og pynt med dild.

God appetit

Min Diætist, Helle