Min Diætists mexicanske salat med avocado, kidneybønner og jalapenos.

Print

Forår |

til 4 personer:

50 g kidneybønner, sættes i blød natten over

Koges i 1 time, med 6 – 7 dl vand, 1 skrællet løg (100 g), skåret i halve, 5 peberkorn, 1 laurbærblad og 1 tsk salt. Afkøles.

Eller 100 g kidneybønner fra dåse

I øvrigt:

  • 200 g spidskål, fintsnittet
  • 175 g bladselleri, hakket
  • 250 g cherrytomater, i kvarte
  • 50 g forårsløg, i tynde skiver
  • 125 g avocado, i tern 1,5 x 1,5 cm
  • Marinade:
  • 4 spsk limesaft
  • 3 spsk bredbladet persille, hakket
  • 7 g hvidløg, fintrevet
  • 1 spsk syltede, røde jalapenos, finthakkede
  • ¾ tsk salt

 

Marinaden røres sammen. Avocadoternene vendes i marinaden. Øvrige grøntsager snittes. Anrettes som på billedet eller blandes forsigtigt sammen.

 

God appetit 🙂

Min Diætist, Helle

 

Næringsindhold pr. person:

588 kJ (141 kcal.)

Protein 5,2 g (14,5 E%), kulhydrat 14 g (40,5 E%), kostfibre 6,59 g (9 E%), fedt 5,72 g (36 E%) heraf monoumættet fedt 3,7 g