Til 3 – 4 personer:
- 450 g gulerødder, evt. skrabede/ skrællede, i 1 cm tykke stænger
- 300 g grønne asparges, hvor den nederste træede del er knækket af
- 25 g dild, klippet
Marinade
- 125 ml appelsinsaft
- 1 spsk hvidvinseddike
- ½ spsk olivenolie
- ½ tsk flydende honning
- ½ tsk salt
- peber
Rør marinaden sammen. Kog gulerødderne i let saltet vand, i 2 min.. Tilsæt asparges og kan sammen med gulerødderne i 1 min., så grøntsagerne er al dente. Hæld kogevandet fra. Hæld grøntsagerne i et serveringsfad med kant. Hæld appelsinmarinaden over grøntsagerne. Lad dem trække mindst 1 time – gerne i tildækket i køleskab, til dagen efter.
Servering: arranger grøntsagerne i et fad, hæld marinaden over og pynt med dild.
God appetit
Min Diætist, Helle