til 5 personer:
- 80 g fuldkornsnudler
- 1 liter oksesuppe (evt. færdigkøbt)
- 2½ dl grøn te, drikkeklar
- 25 g frisk ingefær skåret i meget tynde skiver
- 200 g bok choi, skåret i mundrette stykker
- 200 g rødløg, i tynde både
- 150 g rød snackpeber, i mundrette stykker
- 200 g bimi, skåret i mundrette stykker
- 250 g silketofu, i tern 3 x 2 x 2 cm
- 150 g bønnespirer
- 100 g enoki, renset og delt i mindre buketter
Ved servering: soyasauce
Alle grøntsager og øvrige ingredienser gøres klar. Bring suppe og te i kog. Tilsæt ingefær og kog suppen op. Tilsæt fuldkornsnudler og kog efter anvisning på pakken. 2 min. Før nudlerne er færdige tilsættes bok choi, rødløg og snackpeber. Kog i 1 min. Og tilsæt bimi og silketofu. Kog i 1 min. Tilsæt bønnespirer og lad suppen koge op (så spirerne beholder deres sprødhed.
Ved servering: Hæld suppen op i skåle, læg enokisvampe på toppen af suppen og krydr efter behov med soyasauce
Næringsindhold pr. person: Energi 877 kJ (210 kcal.), protein 13,5 g(25,7 E%), kulhydrat 21,4 g (40,8 E%), kostfibre 6,15 (5,5 E%), fedt 6,74 g (27,9 E%) heraf monoumættede fedtsyrer 0,76 g.
God fornøjelse
Min Diætist, Helle